Stichting The Art of Robotics brengt beweging met een andere blik. 

 

 

  

 

Stichtingsbestuur

Het stichtingsbestuur wordt momenteel gevormd door Fred Bokhorst (voorzitter) en Ruud van der Burg. Er is ruimte voor een derde bestuurslid in de functie van secretaris.

Fred Bokhorst heeft zijn sporen verdient als ondernemer in robotics (Ferdar Automation en i-Collector) en als voorzitter van de Robotics Association Benelux (RAB)

Ruud van der Burg was tevens betrokken bij de oprichting van de RAB en is al 5 jaar actief als initiator van vele activiteiten in de stichting.

 

 

 

 

 

Het Ontstaan

De oorsprong van The Art of Robotics ligt in een project 'Robotics Puppeteers' (Deventer, 2009). Kunstenaar Freerk Wieringa, nieuw-duider Ruud van der Burg en voorzitter van Platform Techniek Deventer Ruud Kimenay wonnen samen de hoofdprijs 'Ongezouten' met de ambitie om een robot-poppenkast te creëeren met 2 robotarmen die levensgrote marionetten bespelen. Met 18 bedrijven en 3 kunstenaars werd dit vervolgens succesvol gerealiseerd. Met veel inzet en energie werd gewerkt aan installatie, poppenspel, robotprogrammering, theatertechniek etc. Het resultaat mocht er zijn en er werden voorstellingen gegeven voor alle basisscholen van Deventer. Om continuïteit te geven aan deze activiteiten werd de stichting opgericht, met de naam Art of Robotics. 

De stichting vond al snel een goed thuis voor de installatie bij het Deltion College in Zwolle (bij gebrek aan technische MBO-opleidingen in Deventer).

Vervolgens werden in de afgelopen jaren diverse activiteiten ontwikkeld die een andere blik op robotisering bevorderen.  

 

Please publish modules in offcanvas position.